Evenimentul Business2Student (B2S), desfășurat in 18 octombrie 2016, în Galeria Mansarda a FAD

Clusterele APP și ROSENC, împreună cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, au organizat marți, 18 octombrie a.c., începând cu orele 17.30, în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, cel de-al patrulea eveniment din cadrul parteneriatului încheiat la începutul lunii iunie. (detalii, aici: http://rosenc.ro/noutati/parteneriat-intre-mediul-universitar-si-industriile-creative-timisorene).

Galeria Mansarda - 1

 

Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara a găzduit marți, 18 octombrie a.c., începând cu orele 17.30, cel de-al patrulea eveniment din cadrul parteneriatului încheiat în luna iunie 2016 între FAD și clusterele APP și ROSENC.

Întâlnirea, desfășurată în prezența reprezentanților FAD și ai clusterelor APP și ROSENC, a plasat față în față cererea și oferta din domenii de interes pentru tinerii studenți sau viitorii absolvenți ai Facultății de Arte și Design, precum: designul de produs, designul de etichete, elaborarea de broșuri și cataloage de prezentare, grafică pentru iluminatul ambiental, design web etc.

În cadrul evenimentului comun s-au prezentat și și-au expus nevoile în ce privește stabilirea de colaborări un număr de 18 companii și s-au înscris pentru stagii de practică / internship și realizarea de teme de studiu un număr de peste 50 de studenți / absolvenți ai Facultății de Arte și Design.

Galeria Mansarda - 2

 

Primul pas a constat în prezentarea companiilor participante, realizată de către directorul executiv al clusterelor APP și ROSENC Vlad STANCIU, urmată de relaționarea directă a studenților cu reprezentanții firmelor, tinerii putându-se, la rândul lor, prezenta și opta pentru teme adecvate propriului profil și domeniilor proprii de interes / specializare / competență.

„Întâlnirea din această seară reprezintă pentru dumneavoastră o ocazie să purtați un dialog cu reprezentanții firmelor prezente și să acceptați provocarea de a intra într-o zonă poate și mai interesantă, cu avantaje și dezavantaje și, în mod cert, cu numeroase provocări”, li s-a adresat domnul Dan Moga, decanul Facultății de Arte și Design, studenților prezenți.

 

Galeria Mansarda - 3

 

„Ceea ce facem acum este începutul unui demers a cărui primă evaluare o vom elabora peste aproximativ 6 luni, când vom colecta feedback-ul cu privire la relațiile stabilite între studenți, firme și coordonatorii de lucrări și vom vedea atunci și cât au beneficiat firmele din efortul nostru comun”, a precizat directorul executiv al clusterelor APP și ROSENC Vlad STANCIU.

Acesta a mai explicat și că, în cadrul evenimentului de marți seara, conceptul prevede ca fiecare firmă participantă să își expună  necesitățile, urmând ca studenții să se prezinte la standul firmelor, înscriindu-se, la alegere, pentru o temă de internship, de studiu sau de practică. Situația finală care reflectă modul de întâlnire al cererilor cu ofertele urmează să fie colectată și centralizată de către reprezentanții clusterelor APP și ROSENC.

Evenimentul organizat marți, 18 octombrie a.c., de către clusterele APP și ROSENC a fost reflectat și în mass-media locală (detalii, aici: http://telenova.ro/stiri/2016/10/uvt-tv-22-10-2016/ – aprox. min. 42 / 43)