Întâlnire informală între membrii clusterelor ROSENC și APP și reprezentanții Facultății de Arte și Design din Timișoara

Oportunitățile de colaborare între clusterele ROSENC și APP și Facultatea de Arte și Design din Timișoara și modalitățile de sincronizare a nevoilor reale ale pieței muncii cu oferta învățământului superior au făcut obiectul unei prime întâlniri informale care i-a așezat față în față pe reprezentanții celor două cluster cu membri din conducerea FAD.

 

mansfad

 

Obiective comune, axate pe nevoile pieței muncii

Marți, 21 iunie a.c., a avut loc, în mansarda de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, nr.33, o întâlnire a reprezentanților clusterelor APP și ROSENC cu membri din conducerea FAD.

Această întâlnire cu caracter informal s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare dintre clusterele ROSENC și APP și Facultate (detalii, aici: http://rosenc.ro/noutati/parteneriat-intre-mediul-universitar-si-industriile-creative-timisorene).

În cadrul întâlnirii au fost identificate obiective comune și oportunități de colaborare menite să le ofere studenților interesați posibilitatea de a efectua internship și practică în cadrul firmelor membre ale celor două clustere, precum și beneficiile care derivă din acest gen de parteneriate, ce permit adecvarea temelor și proiectelor de cercetare ale studenților nevoilor reale ale companiilor.

Premergător întâlnirii, membrii celor două clustere au fost solicitați să își evalueze necesarul de lucrări pretabile specificului unor astfel de colaborări (ex.: de la update pentru paginile web ale companiilor și design materiale vizibilitate până la design de produs, design industrial etc.), care pot face obiectul organizării de concursuri de idei și creație aplicată în cadrul Facultății de Arte și Design.

Doar la această primă întâlnire, numărul ofertelor anunțate ad hoc de către companii a fost de 22 de locuri de internship / practică.