10.000 de euro pentru cea mai bună idee de afacere, prin programul european ClimateLaunchPad

Programul ClimateLaunchPad este cea mai mare competiție de idei de afaceri în domeniul “clean technology” din Europa, finanțată de CLIMATE KIC şi organizată în România de către CCIA Timiş.
În acest an, competiţia este deschisă pentru Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Scoția și Regatul Unit.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură invită pe toți cei care au idei inovatoare să aplice pentru un loc în marea finală, care se va desfășura la Tallinn (Estonia), în luna octombrie 2016.

În competiţie se pot înscrie persoanele care:

  • nu au început încă o afacere sau nu au împlinit încă un an de la începutul acesteia;
  • nu au venituri substanțiale;
  • au atras investiţii mai mici de 200.000 Euro;
  • nu au vândut încă produse, soluții sau prototipuri, în condiții comerciale.

Aplicaţia este deschisă, iar termenul limită este 23 iunie 2016.

Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii importante: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul al II-lea, 2.500 euro locul al III-lea.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.
Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Cele mai bune idei vor fi selectate şi vor participa la un bootcamp intensiv, cu sprijinul lectorilor internaționali avizați ClimateLaunchpad.

Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).
Finala naţională va fi organizată în data de 18 august 2016, iar top 3 idei naţionale se vor înfrunta în finala europeană.

Detalii despre posibilitatea de acces la program:
www.climatelaunchpad.org

Sursa: www.cciat.ro