Medalii de aur pentru membrii APP, la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, Timişoara, 2016

Cea de a doua ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “TRAIAN VUIA” Timişoara a găzduit 222 de proiecte de inventică, din 13 ţări. În perioada 25-27 mai, Casa Tineretului din Timişoara a fost vizitată de sute de timişoreni curioşi să admire şi să încerce cele mai noi produse şi servicii prezentate de inventatori din Turcia, Croaţia, Norvegia, Ucraina, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Iraq, China, Belarus, Siria, Moldova şi România.

În cadrul evenimentului, Clusterul APP a fost reprezentat de Symme3D Manufacturing SRL şi SC Artpress SRL, acestea primind o serie de diplome şi medalii pentru invenţiile şi inovaţiile pe care le-au făcut cunoscute publicului larg.

pt site

Vedeta salonului, apreciată atât de vizitatori cât şi de expozanţi şi membrii juriului, a fost imprimanta 3D de mari dimensiuni, fără vibraţie şi rezonanţă, concepută pentru obiecte de până la 1mc, construită în Timişoara, cu componente şi subansambluri  preponderent din România. Autorii: Călin Brandabur, Bogdan Ciobotea, Cristi Raita, Mihai Soare, Vucomir Ianculov, Adrian Bumb şi Beniamin Baltes au fost premiaţi cu medalie de aur din partea juriului, premiu special pentru excelenţă în inovaţie din partea Universităţii Politehnica din Bucureşti şi diplomă de merit pentru participare din partea Clusterului ROSENC.

13285716_638359479651308_640076512_n

 

Tipografia Artpress a primit aprecieri pentru întreaga activitate, obţinând medalie de aur din partea juriului, premiu special pentru activităţi inovative în tipografie din partea Corneliu Group şi, nu în ultimul rând, diplomă de merit pentru participare din partea Clusterului ROSENC.

În urma celor trei zile de jurizare, festivitatea de premiere s-a bucurat de înmânarea a 222 de diplome, 132 medalii de aur, 56 de argint, 34 medalii de bronz, 12 premii de excelenţă şi 45 de premii speciale. Partajarea proiectelor de inventică s-a realizat după următoarele criterii: noutate, aplicaţii, avantaje, preţ, impact social/ economic/ mediu.


 

instalatie-de-foraj

Marele premiu al Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “TRAIAN VUIA” Timişoara 2016, ediţia a doua, a fost câştigat de Cristian POP-MURARIU de la SC Comporsa SRLpentru invenţia: INSTALAŢIE DE FORAJ POP M 250, ce se foloseşte la execuţia de foraje de mică şi medie adâncime la foraje de apă.

 

 

Sursa: Luiza Apetrei, APP